Wednesday, March 14, 2012

hasil menabung

hari tu, aku telah membukak tabung hazeem semasa dia darjah 1. duit2 syiling tu aku taburkan atas karpet... baby hamzah pun turut sama join aku, hazeem dan harith untuk mengira. hamzah bukan gheti apa pun, dia cuma excited tgk bunyi berdecingggg dan benda banyak berkilau2... bibik pun sama join. bukan excited tgk benda berkilau tapi excited tgk duit, macam la aku ni duk tabur duit (muahahahaha)

setelah dikira2... total semua syiling tu mencapai RM300 lebih. banyak gak tu.

so, aku share la ngan hazeem faedah menabung ni, sekarang dah nampak la hasilnya. separuh daripada hasil tabungan tu aku akan buka akaun tabung haji untuk dia dan selebihnya aku kasik can dia merasa hasil menabung tu dengan membeli LEGO pojaan hati dia.

so, tadi aku pun dah selosai membolikan dia Lego Star Wars. Kemain lagi suka. Lepas ni nak gi Legoland pulak, hujung tahun ni baru siap. satu lagi tabung dah disediakan, khas untuk Legoland. biar dia rasa manisnya menabung tu :-)

3 comments:

Hayati Buya said...

seronok menabung.. ibu buya pun ajar buya menabung, dari kecik sampai besar.. then, da besar duit tu dah cecah 3k.. tapi dah tinggal 3 ratus je dalam bank.. ngahahahha ;pppp

dah besar lak makin kurang nak menabung.. sedihnye, duit macam air. :(

Syahida said...

menabung mmg best! bila dapat 'hasil' dr tabungan, confirm bebudak SERONOK! banyak tuh RM300...nak gi legoland eh? jom..

Aristeu cristo said...

Cool I just got a free Minecraft gift code at http://freeminecraftgiftcode.net